top of page

Βιβλίο πρόταση από Άνδρεα Αρβανιτίδου για το βιβλίο "7 διηγήματα" της συγγραφέως Ράνια Παντελίδου από τις εκδόσεις Άνιμα




Ένα ιδιαίτερο βιβλίο βρέθηκε στον δρόμο μου. Μια πένα που με εξέπληξε, εφτά ιστορίες διαφορετικές μεταξύ τους συνδέουν διαφορετικά είδη της λογοτεχνίας και είναι και πρωτότυπες.

 

Βιογραφικό




Ονομάζομαι Ουρανία Παντελίδου, αλλά ο κόσμος με γνωρίζει ως Ράνια Παντελίδου, μια συγγραφέας που ορμάει στο χώρο της λογοτεχνίας με μια φλογερή πάθηση για τη δημιουργία. Γεννήθηκα στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας, αλλά η καρδιά και η φαντασία μου βρήκαν την πατρίδα τους στην Ελλάδα, όπου από μικρή ηλικία άρχισα να ξεδιπλώνω τις λογοτεχνικές μου ικανότητες. Η πορεία μου ξεκίνησε σε σχολές και εκπαιδευτικά προγράμματα που ίσως φαίνονται ασυνήθιστα για έναν μελλοντικό συγγραφέα, αλλά η ποίηση της ζωής μου δεν γνώρισε περιορισμούς. Από την οικοκυρική σχολή μέχρι τα μαθήματα ζωγραφικής στη Χενθ και την κομμωτική στη Θεσσαλονίκη, κάθε εμπειρία μου άνοιξε νέους ορίζοντες και εμπνέει τη φαντασία μου. Η αλλαγή από την εταιρική καριέρα σε ελεύθερο επαγγελματία με οδήγησε σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και δημιουργικότητας. Από ένα μικρό κυλικείο μέχρι τον δικό μου παιδότοπο, η προσπάθεια μου να ακολουθήσω τα όνειρά μου άνοιξε νέους δρόμους, και η συγγραφή αποδείχθηκε το μεγαλύτερο από αυτούς. Η αφηγηματική μου ικανότητα αποκτάει σάρκα και οστά σε κάθε λέξη που γράφω. Από την ηλικία των τριών ετών, η φαντασία μου ξετυλίγεται σε ιστορίες που ζωντανεύουν στη σελίδα. Και όσο μεγαλώνω, η ανάγκη να μοιραστώ τις ιστορίες μου γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Έτσι, η απόφασή μου να καταγράψω τις ιστορίες μου έγινε αναπόφευκτη, για να κρατήσω ζωντανή τη μαγεία για τις μελλοντικές γενιές. Με την ανάρτηση κάποιων από τις ιστορίες μου σε διαδικτυακές ομάδες, η ανταπόκριση ήταν άμεση και θερμή. Ο κόσμος άρχισε να ζητάει περισσότερα και να εκφράζει την ευχαρίστησή του. Παρόλο που τα περισσότερα από τα έργα μου παραμένουν προς το παρόν ανεκδότα, η αναγνώριση του αναγνωστικού κοινού με οδηγεί προς νέες προκλήσεις. Η πρώτη μου επίσημη δημοσίευση, το αστυνομικό μυθιστόρημα “Τα 13 Κρυστάλλινα Δάκρυα”, ήταν μια απόδειξη ότι η αφήγησή μου απέσπασε την αποδοχή του κοινού. Και με το δεύτερο βιβλίο μου, το συλλογικό “7 Διηγήματα”, έδειξα περαιτέρω την ποικιλία και τη βάθος του λογοτεχνικού μου ταλέντου. Η συνεργασία μου με τις εκδόσεις Anima αποδείχθηκε ένας κομβικός σταθμός στην πορεία μου. Η υποστήριξη και η εμπιστοσύνη που μου προσέφεραν με οδήγησαν σε νέες ευκαιρίες και διαδρομές. Και τώρα, ενώ προετοιμάζομαι για την τρίτη δημοσίευσή μου, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο κατάλληλο μονοπάτι προς την επιτυχία. Πέραν της συγγραφής, η ζωή μου είναι γεμάτη με άλλες αγάπες και πάθη. Η μαγειρική μου και η αγάπη μου για το διάβασμα είναι ισάξια σημαντικές. Από τα βιβλία τρόμου μέχρι τη σύγχρονη λογοτεχνία, κάθε πρόκληση στις σελίδες είναι μια ευκαιρία για νέα εμπειρία και έμπνευση. Και παρόλες αυτές τις επιτυχίες και τις προκλήσεις, το μεγαλύτερο επίτευγμά μου παραμένει η οικογένειά μου. Σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, οι αγαπημένοι μου ανθρώποι είναι η πηγή έμπνευσής μου και η ασφάλειά μου σε κάθε ταξίδι της ζωής και της λογοτεχνίας.

 

Οπισθόφυλλο




Επτά διηγήματα που ακροβατούν από φαντασία στο μυστήριο, από την καθημερινότητα στο μέλλον , από το πραγματικό στο ονειρικό. Επτά διαφορετικά πρόσωπα της συγγραφέως που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

 

Η άποψη μου...

Αυτό το βιβλίο για μένα ήταν αποκάλυψη όσο για τις ιστορίες, για την γραφή αλλά κυρίως για την πρωτοτυπία. Μου άρεσε πολύ θεωρώ ότι είναι ένα διαμάντι. 7 διηγήματα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Το βιβλίο μας δείχνει διαφορετικά είδη λογοτεχνίας. Διαβάζοντας το έμεινα με το στόμα ανοικτό με την καλή έννοια. Λάτρεψα λίγο παραπάνω τα τρία πρώτα γιατί οι ιστορίες με απορρόφησαν και ήταν τόσο καλογραμμένες αλλά ήταν φτιαγμένες με μαεστρία και πρωτοτυπία. Και το τελευταίο μίλησε πολύ μέσα μου. Το συγκεκριμένο βιβλίο μου δημιούργησε πολλές εικόνες, κάποια διηγήματα είναι πολύ ατμοσφαιρικά και άλλα παίζουν με το συναίσθημα. Αξίζει ειλικρινά να το αναζητήσετε. Συγχαρητήρια Ράνια με εξέπληξες ευχάριστα και σίγουρα θα αναζητήσω και άλλα σου έργα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα δεν θα χάσετε πιστεύω όλοι θα βρείτε μέσα από την μεγάλη ποικιλία την ιστορία που θα γίνει κομμάτι σας.

 

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: 7 διηγήματα

Συγγραφέας: Ράνια Παντελίδου

Εκδόσεις: Άνιμα

Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2024

Σελίδες: 210

35 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page