top of page

Βιβλίο πρόταση από Άνδρεα Αρβανιτίδου για το βιβλίο "Όχι δάκρυα για τη Φραν" της Αρετή Καμπίτση από τις εκδόσεις Γράφημα




Ένα βιβλίο έκπληξη για μένα. Πότε δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σε μόλις λίγες σελίδες μπορεί να χωρέσει μια ιστορία που θα σε κάνει να συνδεθείς και να αφεθείς σε ένα ιδιαίτερο ψυχογράφημα.

 

Βιογραφικό




Η Αρετή Καμπίτση ζει και εργάζεται στα Χανιά. Σπούδασε Επιστήμες του Aνθρώπου και Λογοτεχνία στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ και αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Τρία διηγήματά της έχουν γίνει ταινίες μικρού μήκους. Το «Όχι δάκρυα για τη Φραν» είναι το τρίτο βιβλίο της.

 

Οπισθόφυλλο




Η Μαντλίν παραιτείται από τη δουλειά της και αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει και χρειάζεται. Η δολοφονία μιας γυναίκας που μένει στην ίδια πολυκατοικία με εκείνη τη φέρνει σε επαφή με τον παράξενο και μοναχικό γείτονά της. Το αποτρόπαιο έγκλημα θα ξυπνήσει μνήμες και ενοχές και θα οδηγήσει τους ήρωες στο κοντινό παρελθόν και στα δικά τους εγκλήματα, ηθικά και όχι μόνο. Η απώλεια, η παραδοχή, η αποδοχή και η συγχώρεση ταλανίζουν την πραγματικότητά τους με την οποία αδυνατούν να συμπορευτούν και κινούμενοι μέσα στη νουάρ αισθητική του χειμωνιάτικου Παρισιού, θα κάνουν το πάντα να σωθούν και να σώσουν οτιδήποτε που θα τους οδηγήσει στην αλήθεια.

 

Η γνώμη μου...




Ένα μικρό βιβλίο διαμαντάκι θα τολμήσω να το αποκαλέσω. Μέσα σε μόλις 100 σελίδες χωράει ένα ιδιαίτερο ψυχογράφημα. Μια ιστορία που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Η συγγραφέας με την ιδιαίτερη πένα της μας δίνει μια ιστορία γεμάτη συναισθήματα. Σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα για την ίδια σου την ζωή. Η Μαντλίν η ηρωίδα ζει για χρόνια μια ζωή που της επέβαλαν οι συνθήκες επιβίωσης και ξαφνικά μετά τα 40 όλα αλλάζουν. Μια πολυκατοικία, η καθημερινότητα των κατοίκων, ο ιδιαίτερος γείτονας κ. Μόντε και δύο φόνοι συνθέτουν μια ολοκληρωμένη ψυχοσύνθεση της κοινωνίας μας. Συγχαρητήρια στην συγγραφέα καλοταξιδο να είναι με πολλές επιτυχίες. Αξίζει να διαβαστεί, μέσα από τις σελίδες του θα προβληματιστείς και ίσως πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου.

 



Στοιχεία βιβλίου

Συγγραφέας: Αρετή Καμπίτση

Εκδόσεις: Γράφημα

Ημερομηνία έκδοσης: Απρίλιος 2024

Σελίδες: 112

58 Προβολές0 Σχόλια

Comentários


bottom of page